4 Motive sa alegi o Masina de Spalat Semiautomata

Desi masinile de spalat automate sunt populare si usor de utilizat, exista si alte optiuni care ar putea fi mai potrivite pentru nevoile tale. Daca esti in cautarea unei masini de spalat pentru casa ta, ai putea fi tentat sa alegi o masina complet automata. Cu toate acestea, ar trebui sa iei in considerare si optiunea unei masini de spalat semi-automate. Acestea sunt masini de spalat care iti ofera controlul partial asupra procesului de spalare, dar care sunt, in acelasi timp, mult mai accesibile si mai usor de utilizat decat cele complet automate. Astazi, vreau sa iti prezint patru motive importante pentru care ar trebui sa iei in considerare o masina de spalat semiautomata.

Masina de spalat reprezinta electrocasnicul pe care il folosesti cel mai des intr-o casa. Indiferent ca traiesti singur sau ai o familie, pastrarea hainelor curate este un criteriu acceptat de catre majoratea societatii, prin urmare masina de spalat este indispensabila.

De ce sa cumperi o Masina de Spalat Semiautomata?

Daca locuiesti intr-o zona in care alimentarea cu apa curenta nu este prezenta sau are anumite defectiuni (in anumite perioade ale zilei nu poti utiliza apa curenta) sau te hotarasti sa pleci cu rulota in camping, masina de spalat semiautomata reprezinta electrocasnicul perfect care te va ajuta sa iti speli rufele. Motivele pentru care sa alegi o masina de spalat semiautomata sunt diverse, iar printre cele mai importante se regasesc:

  • consumul redus;
  • usor de personalizat;
  • dimensiuni restranse;
  • functionare silentioasa;

Top Oferte Masina de Spalat SemiAutomata – Top Favorite
Vezi Disponibilitate si Pret eMag

Masina de Spalat Semiautomata are un Consumul redus

Bugetul fiecarei familii este diferit, insa pentru masina de spalat semiautomata, un buget mic nu este o problema. Cu preturi cuprinse intre 300 si 700 lei, bugetul tau nu o sa fie extrem de afectat in comparatie cu achizitionarea unei masini de spalat automata. In ceea ce priveste cantitatea de apa, trebuie sa intelegi mecanismul de functionare al masinii de spalat semiautomate. La aceasta masina, trebuie sa pui apa in compartimentul special, in functie de cantitatea pe care o ai la dispozitie.

Prin aceasta practica, poti masura cantitatea de apa utilizata si poti modifica numarul de litri folositi, astfel incat sa-ti satisfaca nevoile. Pe langa faptul ca aceste masini de spalat consuma considerabil mai putina energie decat masinile automate, poti sa opresti procesul de spalare in orice moment, astfel incat se faciliteaza consumul moderat de energie.

Masina de Spalat Semiautomata este Usor de Personalizat

In functie de necesitatile fiecaruia, masinile de spalat semiautomate au diferite functii si se pot adapta pentru fiecare persoana in parte. Principalul criteriu este ca sa stii in ce circumstante o folosesti si ce tipuri de rufe decizi sa bagi in ea. In functie de dorintele tale, poti opta pentru o masina de spalat cu stoarcere sau fara stoarcere. In acelasi timp, daca doresti ca rufele tale sa fie stoarse si curatate, trebuie sa fii atent la numarul de rotatii pe minut (RPM). Cu cat viteza de rotatie este mai mare, cu atat spalarea si stoarcerea sunt mai temeinice.

Capacitatea de incarcare difera de la persoana la persoana, in functie de cati indivizi folosesc masina respectiva de spalat. Capacitatea se masoara in kilograme, iar pentru o familie de 2 persoane, o masina de spalat cu o capacitate de 4 sau 5 kg este suficienta. In functie de disponibilitatea pe care o ai, poti opta pentru o masina de spalat semiautomata care utilizeaza apa rece sau una care iti incalzeste apa. Singura diferenta intre aceste 2 programe o face capacitatea de exterminare a bacteriilor oferita de catre apa calda in comparatie cu cea rece.

Top Oferte Masina de Spalat SemiAutomata – Top Favorite
Vezi Disponibilitate si Pret eMag

Masina de Spalat Semiautomata are Dimensiuni Reduse

In functie de dimensiunile locuintei tale, poti opta pentru o masina de spalat rufe semiautomata cu o cuva sau cu 2 cuve. Pentru a iti facilita decizia, ti-am pregatit cateva detalii despre cele doua tipuri de masini de spalat.

Cu o singura cuva:

  • Au fost create pentru a utiliza un spatiu cat mai restrans, utilizand o singura cuva pentru spalarea si pentru uscarea rufelor.
  • Au 2 straturi, unul exterior si unul interior. Stratul interior este gaurit, ceea ce faciliteaza eliminarea apei in timpul procesului de uscare.
  • Sunt mai usor de utilizat.

Cu doua cuve:

  • Sunt cele mai raspandite masini de spalat semiautomate si, in acelasi timp, cele mai cunoscute
  • Utilizeaza un spatiu mai mare decat masina cu o singura cuva
  • Sunt formate din 2 cuve alaturate, una pentru uscare si una pentru spalare; la jumatatea ciclului de spalare, rufele trebuie mutate dintr-o cuva in alta.

Functionarea mai Silentioasa

In functie de bugetul tau, masina de spalat semiautomata poate sa fie mai silentioasa sau mai zgomotoasa. Masina de rufe semiautomata este putin mai zgomotoasa decat una automata, ceea ce face utilizarea ei ceva mai placuta, comparativ cu cea de-a doua varianta. Totodata, numarul de decibeli emisi de catre acest electrocasnic va reduce considerabil disconfortul creat de ciclurile de spalare extinse. Asadar, un ciclu de spalare mai lung desfasurat pe timpul noptii nu iti va afecta odihna.

Masina de Spalat Semiautomata vs Automata

Masina de spalat semiautomata se adreseaza persoanelor care doresc un confort insa nu au apa curenta in permanenta, in timp ce masina de spalat automata este utilizata, preponderent, de catre persoanele care au apa curenta intotdeauna in locuinta. Bugetul reprezinta inca un factor decident in cazul persoanelor care cumpara masina de spalat semiautomata in detrimentul celei automate.

Dorintele personale ale fiecaruia au un cuvant important in ceea ce priveste achizitionarea unui astfel de produs. Masina de spalat semiautomata reprezinta punctul de mijloc intre spalarea automata si cea manuala. Din punct de vedere al consumului, aceasta este net superioara unei masini de spalat automate, in timp ce din, punct de vedere al caracteristicilor, fiecare familie isi cunoaste necesitatile.

Top Oferte Masina de Spalat SemiAutomata – Top Favorite
Vezi Disponibilitate si Pret eMag

In Concluzie

O masina de spalat semiautomata poate fi o alegere excelenta pentru oricine doreste sa isi spele hainele acasa, dar care nu doreste sa investeasca intr-o masina de spalat complet automata. Acestea sunt mai economice, mai usor de utilizat si iti ofera un control partial asupra procesului de spalare, astfel incat sa poti obtine rezultate excelente cu efort minim. Daca ai fost convins sa incerci o masina de spalat semiautomata, iti recomandam sa distribui acest articol pe retelele tale de socializare si sa lasi un comentariu cu experienta ta in folosirea unei masini de spalat semiautomate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *