Cum Functioneaza Masina Manuala de Spalat?

Masina de spalat rufe este un accesoriu casnic cu adevarat revolutionar. Ea este cea care a scutit de mari eforturi omenirea. Aceste electrocasnic inteligent a salvat sute, pana la mii de femei de efortul de a spala rufe prin intermediul metodelor conventionale.

Masina manuala de spalat (denumita si masina de spalat semiautomata) nu este cu mult diferita de cea automata. Daca pana acum nu aveai habar ce presupune o masina manuala, acum este momentul sa afli totul despre cum functioneaza masina manuala de spalat rufe.

Tot ce trebuie sa stii despre o masina manuala de spalat

Primul pas inainte de a porni noua ta masina de spalat semiautomata, este sa te informezi cu privire la modul de functionare. Manualul de utilizare este primul lucru pe care trebuie sa-l deschizi, inainte de a incepe utilizarea. Cateva din cele mai importante informatii incluse in manualul de utilizare sunt:

  • Cum setezi programele de spalare?
  • Ce caracteristici are masina de spalat rufe manuala?
  • Cum se instaleaza masina de spalat?

Masina de Spalat Manuala vs Automata

Masina de spalat manuala are o dimensiune mult mai mica fata de o masina de spalat automata. In ceea ce priveste forma, predomina forma dreptunghiular-verticala. Varianta semiautomata se poate deschide oricand. In masina manuala, hainele se introduc prin orificiul situat in partea de sus. Totodata, aceasta nu necesita conectarea la o sursa de apa, intrucat introducerea apei se face manual, fie ea rece sau calda.

Programe la Masina de Spalat Manuala

Programenele unei astfel de masini nu se declanseaza in regim autonom. Ea are un panou care iti indica toate programele de spalare. De aceea este important sa citesti, mai intai, manualul de utilizare. Un program standard presupune spalare, clatire si stoarcere, iar fiecare se seteaza pe rand.

Pentru a incepe, este necesar sa deschizi usa cuvei si sa introduce rufele, apa si detergentul. Dupa inchiderea usii, porneste programul denumit Spalare. Seteaza temporizatorul masinii la timpul dorit. Dupa ce masina termina primul program, procedeaza la fel pentru Clatire si, in cele din urma, Stoarcere.

Chiar daca necesita interventia ta pentru a derula un ciclu complet, este la fel de practica precum o masina de spalat automata. Efortul in plus vine si cu avantaje. Programul unei astfel de masini este mult mai scurt si iti permite sa economisesti timp. Totodata, consumul de energie electrica si apa este unul relativ redus, in comparatie cu varianta automata.

Cum se Curata Masina de Spalat Manuala?

Un alt proces important care vizeaza masina este curatarea si intretinerea ei. Primul pas pe care trebuie sa il faci inainte de a incepe procesul de intretinere este sa deconectezi masina de spalat de la sursa de alimentare cu energie electrica. Poti curata partea exterioara cu un burete curat si cu o solutie pe baza de detergent lichid (500 ml apa + 50 ml detergent). Este foarte important sa nu utilizezi agenti corozivi sau obiecte ascutite.

Dupa curatarea masinii, iti recomandam sa o stergi cu o laveta uscata, pentru a preveni aparitia ruginii. Pentru a te asigura ca masina ta de spalat rufe semiautomata se bucura de o durata de viata cat mai lunga, poti utiliza diferite produse de curatare, destinate eliminarii calcarului de pe componentele interne.

Instructiuni de siguranta

Este foarte important sa respecti normele de siguranta inscrise in manualul de utilizare. Manualul de utilizare iti furnizeaza toate datele necesare pentru a pune in functiune masina ta de spalat. Trebuie sa fii precaut in ceea ce priveste copiii lasati nesupravegheati. Chiar daca masina este in stand-by pot surveni diferite accidente.

Masina de spalat rufe trebuie sa fie conectata la un furtun de scurgere. Acest furtun trebuie, la randul sau, sa fie racordat la un recipient sau bazin de evacuare a apei. Atunci cand adaugi apa, aceasta trebuie sa fie pana la nivelul scalei de pe cuva de spalare. In caz contrar, este posibil ca masina sa se strice (din cauza patrunderii apei in componentele interne) sau sa se produca un scurtcircuit.

Nu este indicat sa adaugi apa mai fierbinte de 50 de grade. Hainele si tesaturile se pot deteriora. Inainte de a porni masina, verifica toate buzunarele hainelor. Din cand in cand, se intampla sa mai uiti cate o agrafa, moneda sau ceva care poate sa deterioreze componentele interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *