Cum sa Alegi cele mai bune Masini de Spalat Rufe

Avand in vedere faptul ca o masina de spalat rufe este un electrocasnic nelipsit din casa oricarui roman, gasirea celei mai bune masini de spalat rufe necesita o atentie deosebita. Pentru inceput, trebuie sa fii atent la anumite detalii despre produsul pe care ti-l doresti si sa iti stabilesti inca de la inceput un buget.

Cu ajutorul nostru, vei afla la ce anume trebuie sa fii atent in momentul in care te hotarasti sa cumperi o masina de spalat rufe astfel incat sa fie de durata, dar, in acelasi timp, eficient din mai multe puncte de vedere.

Bugetul Disponibil

Bugetul este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere in momentul achizitiei oricarui produs electric sau termic. Un buget mai mare sau mai mic poate determina durata de viata a masinii de spalat. Cu alte cuvinte, daca bugetul pe care l-ai ales initial este unul ceva mai mic, este indicat sa anticipezi o durata de viata mai scurta. Amortizarea costurilor este un factor real de care trebuie sa tii cont. Amortizarea investitiei in timp, in urma economisirii de energie, apa si detergent, este deosebit de importanta.

Suprafata :ocuintei

Daca locuiti intr-o casa sau intr-un apartament mai mic, este recomandat sa va indreptati atentia spre o masina de spalat rufe cu incarcare verticala. Pe de alta parte, daca traiti intr-un spatiu mai generos, va puteti reorienta catre o masina de spalat clasica. Este deosebit de important sa analizati de la bun inceput spatiul disponibil. Nu de putine ori, clientii marilor magazine s-au trezit cu un electrocasnic mult prea mare pentru apartamentul in care locuiau.

Caracteristicile Tehnice

Caracteristicile tehnice ale masinilor de spalat trebuie atent analizate. Cu ajutorul acestora, ne putem da seama de economia pe care o putem face in timp si de gradul de anduranta al produsului. Asadar, ti-am pregatit un top al celor mai importante caracteristici tehnice de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o masina de spalat.

Consumul de Energie si Apa

Consumul de energie si apa sunt principalele costuri pe care le implica o masina de spalat rufe. In functie de bugetul pe care il ai, masinile de spalat ieftine pot avea costuri de utilizare mai mari. Pe de alta parte, o masina de spalat mai scumpa poate sa atenueze investitia in timp, avand costuri mai mici de utilizare. Pe fiecare masina de spalat, regasesti o eticheta cu eficienta energetica.

Aceasta eticheta reprezinta curentul pe care il consuma o masina de spalat, fiind clasificat de la litera G (care are consumul cel mai mare) pana la litera A+++ (care are consumul cel mai mic). Recomandarea noastra este sa iti indrepti atentia spre o masina de spalat cat mai apropiata de clasa A+++. De asemenea, pe eticheta este prezentata si consumul de apa si detergent pe an.

Capacitatea Cuvei

Capacitatea cuvei reflecta cantitatea de rufe pe care o poti introduce in masina de spalat, intr-un ciclu de spalare. Aceasta este data, in pricipal, de numarul de membrii aflati in familia dumneavoastra. Daca sunteti o familie numeroasa, capacitatea cuvei trebuie sa fie una mare (mai multe kilograme). O cuva mai mare reprezinta un real avantaj.

Capacitatea de a spala o cantitate mai mare de rufe in acelasi timp duce la utilizarea mai rara a masinii de spalat. Asadar, vei economisi atat apa, cat si curent electric, pe termen lung. Cu ajutorul unei cuve mari, puteti spala o plapuma sau o draperie, lucru imposibil intr-o masina cu o capacitate mica.

Viteza de Centrifugare

Viteza de centrifugare indica numarul de rotatii per minut (RPM) al cuvei intr-un ciclu de spalare. In functie de tipul masinii de spalat, viteza de rotatie este cuprinsa intre 800 si 1600 RPM. Cu cat numarul de rotatii este mai mare, cu atat hainele o sa fie mai uscate in momentul in care le scoti din masina de spalat.

Functiile Speciale si Programele de Spalare

In functie de producatorul de masini de spalat si de bugetului pe care il aloci, vei putea achizitiona un produs cu diferite functii extra. Functiile speciale sunt, de regula, folosite pentru economisirea de apa, detergent si curent. Programele de spalare sunt folosite pentru spalarea efectiva a rufelor. In functie de materialul din care este confectionat articolul vestimentar, va trebui sa alegi un program din setul pentru respectiva masina de spalat.

Cateva din cele mai folosite programe de spalare sunt: bumbac, camasi, matase si rufe din lana. In functie de preferintele tale, masina de spalat poate sa fie un simplu electrocasnic pe care il folosesti la nevoie sau unul pe care il asortezi in camera destinata acestuia. Totodata, un afisaj simplist si util iti va oferi o experienta placuta atunci cand folosesti masina de spalat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA