Cum sa alegi o Masina de Spalat Rufe cu Uscator?

Nu multi Romani stiu cum sa aleaga o masina de spalat rufe cu uscator, la momentul actual, deoarece nu se informeaza destul. Ignorarea anumitor aspecte iti poate aduce costuri suplimentare sau poate duce la degradarea precoce a dispozitivului. Masina de spalat rufe, cu uscator incorporat, este o varianta optima pentru cei care stau la apartament sau garsoniera si nu au spatiu suficient.

Noua tehnologie este folositoare in gospodarie, pentru ca te scuteste de achizitionarea a doua produse diferite si pentru ca e eficienta in uscarea hainelor. Nu uita sa tii cont de apectele importante ale unei masini de spalat rufe cu uscator pentru ca acestea pot creste performanta electrocasnicului.

Aspecte importante

Atunci cand vrei sa achizitionezi o masina de spalat rufe cu uscator, trebuie sa tii cont de anumiti factori, precum: consumul, dimensiunea, capacitatea si functiile aditionale ale acesteia. Te-ai gandit ca daca ai cumparat o masina de spalat noua ai scapat de toate problemele? Din pacate, nu este atat de simplu cum pare, deoarece nerespectarea unor reguli de baza, poate duce la complicatii. Expertii nostri ti-au pregatit o lista cu principalele aspecte ale unei masini de spalat rufe cu uscator.

Consumul

Consumul de energie este mai ridicat decat la o masina de spalat rufe normala, deoarece un ciclu de spalare si uscare necesita mai mult timp. Ciclul complet poate dura pana la 8 ore, mai ales atunci cand sunt selectate mai multe functii aditionale. Iti recomandam sa folosesti o viteza de centrifugare mai mare pentru a reduce timpul unui ciclu de spalare si uscare, prin care vei reduce si consumul. De asemenea, nu uita sa citesti manualul de utilizare al electrocasnicului pentru ca acolo vei gasi indicatiile necesare pentru fiecare tip de tesatura.

Dimensiunea

Acest aspect este unul dintre cele mai importante, deoarece dimensiunea unei masini de spalat rufe cu uscator este similara unei masini de spalat normale. Prin urmare, nu va mai fi cazul sa-ti gasesti loc pentru a amplasa doua electrocasnice diferite in gospodarie. Totusi, trebuie sa ai in vedere spatiul disponibil in casa ta. In caz contrar, te vei trezi cu un produs prea mare, care nu are loc in apartament.

Capacitatea

Prin capacitate ne referim strict la cantitatea maxima de haine pe care le poti introduce in masina de spalat rufe cu uscator. Pentru ciclul de spalare nu ar fi o problema, insa, pentru o uscare eficienta, iti recomandam sa eviti incarcarea completa a cuvei cu haine.

De asemenea, atunci cand urmaresti achizitionarea unui electrocasnic de acest tip, iti recomandam sa iei in calcul si existenta unui senzor de umiditate. Senzorul va indica gradul de umiditate din rufe si va adapta parametrii, automat, pentru a obtine conditiile optime unui proces de uscare calitativ.

Functii Aditionale

Fiecare program are diferite functii aditionale, iar daca il folosesti pe cel compatibil cu tipul de tesatura al hainelor tale, le vei proteja atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Asadar, iti recomandam sa alegi o masina de spalat rufe cu uscator care are un numar suficient de programe.

Nu va mai fi nevoie sa calci hainele dupa ce le scoti din masina de spalat, deoarece exista o functie speciala, pe care o poti selecta de pe panoul principal al masinii de spalat. Nu uita sa verifici, periodic, filtrul de scame, deoarece acesta va scadea performanta uscarii atunci cand nu este curatat.

Top 5 Masini de Spalat cu Uscator disponibile in Romania

Principiul de functionare este unul simplu, prin care aerul incalzit trece prin cuva pentru a usca hainele, ulterior, acesta fiind racit de catre schimbatorul de caldura. Astfel, apa colectata din urma condensului se va scurge intr-un rezervor special sau va fi evacuata prin scurgere.

Iti recomandam sa eviti masina de spalat rufe prevazuta cu rezervor, pentru a evita golirea periodica a acestuia. Pentru a iti face o idee despre cele mai bune masini de spalat rufe cu uscator, iata o lista cu cele mai eficiente si accesibile modele ale acestui tip de electrocasnic din Romania.

Masina de Spalat Rufe cu Uscator Beko HTE7616X0, Spalare 7 kg, Uscare 4 kg, 1200 rpm, Clasa D, HomeWhiz, SteamCure, Motor ProSmart Inverter, Silent-Tech, Alb

Primul model este de ultima generatie si este prevazut cu o noua tehnologie dedicata pentru curatarea hainelor, numita Steamcure. Rolul acesteia este de a introduce abur in cuva, prin partea inferioara a tamburului, care are ca scop indepartarea petelor si eliminarea cutelor. Acest program este recomandat persoanelor cu o piele mai sensibila sau hainelor pentru bebelusi.

Totodata, masina poate fi folosita de la distanta, de pe telefon, prin aplicatia Homewhiz, conceputa pentru a alege programul potrivit pentru hainele tale. De asemenea, aceasta te anunta, in timp real, daca apare vreo defectiune pe parcursul ciclului de spalare si uscare (lipsa apei sau a detergentului, filtru de scame infundat, usa deschisa etc.), iar conexiunea dispozitivelor se face prin Bluetooth.

Iti recomandam sa folosesti programul scurt, Wash & Wear, destinat hainelor cu textura subtire, atunci cand vrei sa-ti speli tricourile preferate, pe timp de vara. Principalele caracteristici ale acestui electrocasnic sunt:

 • capacitatea de spalare: 7 kg;
 • capacitatea de uscare: 4 kg;
 • nivel zgomot spalare: 55 dB;
 • nivel zgomot stoarcere: 76 dB;
 • numar programe de spalare: 15;
 • viteza de centrifugare: 1200 rpm.

Masina de Spalat Rufe cu Uscator Arctic APLWD741262WST, Spalare 7 kg, Uscare 4 kg, 1200 rpm, Clasa D, Motor Silent Inverter, HomeWhiz, Conectare Bluetooth, ExtraSteam, Downloaded Program, Alb

Noua tehnologie, Homewhiz prin Bluetooth, este implementata si la acest tip de masina de spalat rufe cu uscator, iar scopul principal este de a aduce confort in gospodarie. Aplicatia este usor de folosit, iar in cazul in care nu te descurci, poti cauta un tutorial pe Youtube cu toti pasii necesari in folosirea aplicatiei.

De asemenea, modelul este prevazut cu un motor Silent Inverter care te va ajuta sa reduci consumul de apa, curent si care va reduce zgomotul. Noua tehnologie iti ofera posibilitatea de a sta relaxat chiar si atunci cand masina de spalat rufe este in functiune. Iti recomandam sa folosesti functia Child Lock pentru a bloca accesul la butoanele de pe masina de spalat, atunci cand ai un bebelus in casa.

Modelul are implementate doua sisteme electronice, de reglare a consumului de apa si de control al balansului, care te vor ajuta sa obtii cele mai bune performante si un consum redus de energie. Principalele caracteristici specifice ale electrocasnicului sunt:

 • capacitatea de spalare: 7 kg;
 • capacitatea de uscare: 4 kg;
 • nivel zgomot spalare: 55 dB;
 • nivel zgomot stoarcere: 76 dB;
 • numar programe de spalare: 12;
 • viteza de centrifugare: 1200 rpm;

Masina de Spalat cu Uscator Indesit BDE 961483X WS, Spalare 9Kg, Uscare 6Kg, Clasa A, 16 programe, Push&Go, Alb

Te-ai saturat sa bagi de mai multe ori la spalat pe zi? Acest model este solutia potrivita celor care stau in familie si au cosul cu haine murdare incarcat in permanenta. In functie de tesatura hainelor, poti alege unul dintre programele afisate pe masina de spalat, iar temperatura si viteza de centrifugare poate fi reglata manual.

Aceasta varianta nu are implementata tehnologia prin Bluetooth, asadar nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste folosirea unei noi aplicatii. Este dotata cu mai multe programe si functii decat modelele anterioare, atat pentru spalare, cat si pentru uscare.

Dimensiunea nu difera prea mult, iar pretul este aproape neschimbat. Daca montarea ti se pare complicata, iti recomandam sa apelezi la serviciile specialistilor pentru a evita probleme care pot aparea, ulterior, din cauza unei montari incorecte. Principalele caracteristici tehnice sunt:

 • capacitatea de spalare: 9 kg;
 • capacitatea de uscare: 6 kg;
 • nivel zgomot spalare: 55 dB;
 • nivel zgomot stoarcere: 81 dB;
 • numar programe de spalare: 16;
 • viteza de centrifugare: 1400 rpm;

Masina de Spalat Rufe cu Uscator Beko HTV 8716 X0, Spalare 8 kg, Uscare 5 kg, 1400 rpm, Clasa C, Motor ProSmart Inverter, HomeWhiz, Conectare Bluetooth, Hygiene+ Wash&Dry, Steam Cure, Alb

Aceasta masina de spalat se foloseste tot de tehnologia cu aburi, care este una dintre cele mai eficiente in eliminarea petelor si a cutelor. Poate fi folosita de la distanta prin intermediul aplicatiei prin Bluetooth, Homewhiz, si are la dispozitie diferite programe pentru fiecare tip de tesatura.

Te-ai saturat sa fii distras de zgomotele produse pe fundal de catre masina de spalat? Masina are implementata o functie aditionala, numita “Silent Tech”, care va fi solutia potrivita pentru aceste probleme.

De asemenea, masina are un design specific al cuvei, care va ridica performanta in curatarea hainelor fara a afecta tesatura acestora. Tehnologia Aquawave vine cu un contur unic al cuvei si o forma a paletelor care permit o miscare fluida a rufelor pe timpul spalarii. Principalele caracteristice tehnice ale acestui electrocasnic sunt:

 • capacitatea de spalare: 8 kg;
 • capacitatea de uscare: 5 kg;
 • nivel zgomot spalare: 55 dB;
 • nivel zgomot stoarcere: 76 dB;
 • numar programe de spalare: 12;
 • viteza de centrifugare: 1400 rpm;

Masina de Spalat Rufe frontala cu Uscator LG F2DV5S7S1E, Wi-Fi, 7/5 kg, 1200rpm, Clasa B, Alb

Ultimul model este si cel mai eficient, fiind prevazut cu o noua tehnologie implementata, numita AI DD™. Aceasta detecteaza automat greutatea si delicatetea materialului si va alege miscarile optime pentru hainele din cuva.

Cel mai dezavantajos lucru la aceasta masina de spalat este ca are un pret ridicat, asadar va trebui sa investesti mai mult fata de celelalte modele. Cel mai important este sa alegi modelul potrivit, astfel incat sa rezolvi problemele din gospodarie si sa nu irosesti banii. Principalele caracteristici tehnice ale acestui model sunt:

 • capacitatea de spalare: 7 kg;
 • capacitatea de uscare: 5 kg;
 • nivel zgomot spalare: 53 dB;
 • nivel zgomot stoarcere: 70 dB;
 • numar programe de spalare: 14;
 • viteza de centrifugare: 1200 rpm;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA