Cum sa Pastrezi Masina de Spalat Rufe in Perfecta Stare?

Este de necontestat faptul ca masina de spalat rufe face parte din viata fiecarei familii, fiind unul dintre cele mai des utilizate electrocasnice de dimensiune mare. In urma achizitionarii unui astfel de produs, dorinta de a-l utiliza o perioada cat mai lunga la capacitate maxima este intalnita in randul tuturor.

Dar cum trebuie sa procedezi astfel incat sa prelungesti perioada de viata a masinii tale de spalat rufe? In urma studiilor facute de-a lungul anilor, expertii nostri au realizat o serie de pasi, care, odata respectati, iti pot proteja masina de spalat impotriva deteriorarii nedorite si o pot mentine in stare perfecta de functionare.

Utilizarea Corecta

Principala cauza pentru care masina ta de spalat rufe se defecteaza tot mai des sau are o durata de viata mai mica fata de cat ar trebui, este utilizarea incorecta a acestui electrocasnic. Pentru a evita situatile nedorite, alege sa respecti intotdeauna intructiunile de utilizare din cartea tehnica a produsului achizitionat. Utilizarea corecta a masinii de spalat rufe ii poate mari perioada de utilizare considerabil, acest fapt aducandu-si aportul asupra starii tale de bine.

Montarea Corecta

Pasul primordial pe care trebuie sa il respecti este montarea corecta a masinii tale de spalat. Respecta intotdeauna instructiunile de montare al produsului din manualul de utilizare. Alimentarea corespunzatoare la reteaua de energie electrica joaca un rol foarte important in protectia componentelor electrice ale masinii de spalat, dar si a ta.

Alege sa conectezi corect produsul la o priza montata de un electrician autorizat care sa dispuna de impamantare. Aceasta are un rol crucial in a evita situatiile nedorite in care poti intampina un scurtcircuit. Verifica daca stecherul masinii de spalat este bine fixat in priza. In situatia in care observi ca acesta nu face contact perfect, scoate electrocasnicul din priza si semnaleaza problema unui electrician pentru a o remedia.

Racordarea la reteaua de apa curenta reprezinta un alt factor de luat in seama. Tot felul de situatii nedorite pot afecta masina ta de spalat. Fie ca vorbim de o presiune prea mare a apei sau duritatea acesteia, ori despre faptul ca este foarte calcaroasa, utilizarea diferitelor regulatoare de presiune sau filtre de dedurizare a apei iti salveaza masina de spalat de la defectarea acesteia si ii pot prelungi durata de viata.

Verificarea scurgerii ca aceasta sa nu fie opturata cu diverse corpuri sau asamblata incorect te poate scapa de o supraincalzire a pompei de evacuare a apei. Inainte de punerea in functiune a masinii de spalat, asigura-te ca suruburile pentru fixarea cuvei pe timpul trasportului au fost indepartate si aceasta se poate invarti liber.

Pe langa aceasta, asigura-te ca picioarele masinii de spalat sunt in bine reglate, iar aceasta este pozitionata bine pe sol, fara a se misca involuntar au trepida pe timpul programului de centrifugare. In situatia in care consideri ca nu esti foarte priceput la montarea masinii tale de spalat, nu te ingrjora. Alege sa contractezi o persoana priceputa sau autorizata care sa realizeze corect acest proces.

Respecta instructiunile de utilizare

Utilizeaza masina de spalat rufe exact asa cum este prevazut in manualul de utilizare. In functie de cantitatea de rufe pe care doresti sa o speli, tesatura din care acestea sunt confecționate sau gradul de murdarie pe care acestea il au, masina de spalat dispune de diferite programe de spalare.

Acestea sunt specificate in detaliu in manualul de utilizare, avand variabile precum temperatura apei si cantitatea acesteia, durata programului sau diferite tipuri de spalare si clatire. Alegerea celui mai oportun program pentru situatia ta se poate stabili usor, astfel salvand si viata masinii tale de spalat, dar si adoptand solutia cea mai economa si ecologica.

Utilizeaza intotdeauna detergenti de calitate, respectand cantitatile prevazute in manualul fiecarui program, atat pentru curatarea corecta a hainelor murdare, cat si pentru protejarea componentelor masinii de spalat. Suplimentarea detergentilor cu produse de curatat cuva si rezistenta electrica impotriva depunerilor de calcar isi aduc aportul atat in mentinerea consumului de energie prevazut de furnizor, cat si in combaterea deteriorarii componentelor electrocasnicului.

Nu forta capacitatea cuvei

Capacitatea cuvei fiecarei masini de spalat rufe se stabileste in functie de capabilitatea componentelor de a suporta o astfel de sarcina. Este bine de stiut faptul ca suprasolicitarea cuvei prin incarcarea unui volum mai mare de rufe decat cel maxim admis iti poate defecta in mod ireversibil piesele masinii de spalat.

Deformarea prin incalzire a rulmentului ce sustine cuva sau ruperea telescoapelor de amortizare a vibratiilor produse in procesul de centrifugare sunt doar cateva defectiuni cu care te poti intalni. Alege sa speli cantitati de haine prevazute in manualul de utilizare pentru a nu risca sa iti strici masina de spalat.

Intretinere corespunzatoare

Rolul masinii de spalat este acela de a spala hainele murdare. Drept urmare, o cantitate insemnata de murdarie se depune pe componentele acestui electrocasnic. O intretinere corespunzatoare a masinii de spalat prelungeste durata de viata a acesteia si te scapa de mirosurile neplacute sau urmele de murdarie.

Curatarea Superficiala

In ceea ce priveste suprafata exterioara, pe aceasta se poate depune praf sau murdarie, care, odata depusa, afecteaza atat din punct de vedere estetic, cat si al functionarii optime a electrocasnicului.

Pe langa aceasta, in cadrul compartimentelor de detergent si balsam putem intalni depuneri ce trebuie curatate si indepartate pentru a nu cauza probleme fluxului normal de aprovizionare cu detergent a hainelor pe timpul spalarii.

Usa frontala, de asemenea, necesita a fi curatata, in special pentru a nu impiedica etansarea acesteia pe parcursul procesului de spalare. O usa cu depuneri de murdarie pe lateralul acesteia, poate cauza scurgeri nedorite de apa.

Curatarea in Profunzime

Partile componente importante ale masinii de spalat sunt cele care trebuie intretinute si protejate in mod special pentru o buna functionare a acesteia. Pe cuva si tambur, fiind componentele principale si locul unde hainele sunt splalate, se depune cel mai adesea murdarie si calcar.

Chiar daca aceasta nu este vizibila la exterior, exista in profunzime si afecteaza grav buna functionare a masinii de spalat. Alege sa folosesti produse de indepartare a calcarului si a murdariei concomitent cu detergentii pe care ii folosesti la spalare. Acestea se pot achizitiona din magazine de bricolaj, de electrocasnice sau chiar din supermarketuri.

Furtunele si filtrele fac parte din componenete ce necesita a fi curatate pentru a evita fortarea pompei de evacuare a apei uzate, fapt care poate duce la arderea acesteia. Curatarea corecta si periodica a masinii de spalat participa in mod considerabil la buna functionare a electrocasnicului tau si mentinerea acestuia in perfecta stare de functionare, astfel incat sa te poti bucura cat mai mult timp de achizitia facuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *