De ce sa Alegi un Uscator de Rufe Electric?

Un uscator de rufe electric poate fi foarte folositor in gospodarie, rolul acestuia fiind de a castiga timp si de a elimina scamele. Intrucat tehnologia a evoluat foarte mult, acest electrocasnic te va scuti de vechile obiceiuri, precum uscatul pe sarma.

Exista foarte putini oameni care cunosc cat de benefic poate fi un astfel de uscator. Asadar, expertii nostri au pregatit o serie de avantaje care te vor ajuta sa decizi daca merita sa achizitionezi un uscator de rufe electric.

Avantajele Uscatorului de Rufe Electric

Pentru unii oameni, utilizarea unui uscator electric este un dubiu, deoarece nu sunt bine informati si considera ca uscatorul poate dauna hainelor. Dimpotriva, acesta ajuta la intretinerea hainelor, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Este foarte important sa te informezi bine atunci cand vine vorba despre un obiect pe care doresti sa-l achizitionezi. La momentul actual, exista o multime de motive care demonstreaza ca un uscator electric iti ofera o viata mai usoara.

Programe Variate

Principalul motiv pentru care merita sa cumperi un astfel de electrocasnic este faptul ca iti pune la dispozitie diverse programe prin care poti sa-ti usuci hainele. Temperatura poate fi setata, la fel si durata intregului proces. O temperatura mai ridicata de 70° C poate duce la anihilarea unor organisme microscopice, precum acarienii. Oamenii considera ca uscarea la soare este mult mai eficienta, deoarece astfel se evita degradarea hainelor.

Paradoxal, razele solare ultra violete duc, de fapt, la decolorarea hainelor sau ingalbenirea acestora. De asemenea, conditiile meteo nu sunt intotdeauna prielnice, motiv pentru care trebuie sa gasesti o alta metoda pentru uscarea hainelor. Alegerea unui program potrivit pentru tipul de haine pe care doresti sa le usuci poate duce la pastrarea mirosului balsamului. Totodata, contribuie la mentinerea unui aspect nou pe termen lung. De asemenea, rapiditatea si eficienta uscarii sunt incomparabile cu alte metode. Asadar, poti sa folosesti hainele de care ai nevoie intr-un timp foarte scurt.

Eliminarea Mirosurilor Neplacute

Atunci cand hainele pe care le porti miros placut, te simti mult mai bine. Uscatorul de rufe electric ajuta la o mai buna persistenta a parfumului dat de balsamul tau preferat. Nu este la fel de placut atunci cand ai hainele puse la uscat afara, iar vecinul de alaturi face un gratar impreuna cu prietenii lui. Aceasta situatie va duce la un miros imbacsit al hainelor. De obicei, mirosul de fum (de gratar, de tigara, etc.) ramane imbibat in haine si va persista pe o perioada lunga de timp.

De aceea, utilizarea unui uscator de rufe electric iti va face viata mai usoara, reusind astfel sa elimine riscul de a te confrunta cu mirosuri neplacute. Iti recomandam sa citesti instructiunile de pe masina de uscat, astfel incat sa stii cu exactitate cat timp este indicat sa tii un anumit tip de material si care este temperatura optima. Respectand acest lucru, uscarea cu ajutorul electrocasnicului va fi mult mai eficienta.

Consum Redus

Unul dintre cele mai importante motive pentru care un uscator de rufe electric este avantajos pentru gospodarie este faptul ca acesta are un consum electric scazut. In medie, vei consuma aproximativ 200 kWh/an (aprox. 160 cicluri de uscare). Nu ai de ce sa-ti faci griji in legatura cu factura de la finalul lunii. Consumul unei masini de uscat electrica este situat in jurul valorii de 25 lei/luna. Asadar, in comparatie cu beneficiile, costurile sunt relativ reduse.

Ce alte tipuri de Uscatoare de Rufe poti alege?

La momentul actual, pe piata exista mai multe tipuri de uscatoare de rufe. Cele mai populare 3 uscatoare de rufe sunt: uscatorul cu condensare (pompa de caldura), uscatorul fara pompa de caldura si cel cu ventilare. Principala diferenta intre primele doua consta in faptul ca cel cu pompa renunta la evacuarea aerului cald, refolosindu-se de acesta intr-un circuit inchis. Cea de-a treia varianta este una mai putin eficienta, dar care necesita o investitie initiala mai mica.

Uscatorul bazat pe ventilare se foloseste de un circuit simplist, care elimina umezeala din interiorul compartimentului. La ventilator este montat un furtun flexibil, care trebuie conectat la o scurgere. Totodata, poti atarna furtunul printr-o deschidere a casei tale si poti evacua apa prin intermediul unei ferestre/usi. Uscatorul de rufe cu ventilator este cel mai ieftin, iar cel cu condensare este cel mai eficient. O alternativa de mijloc este uscatorul fara pompa de caldura, bazat pe expulzarea aerului cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA