De ce sa pui un Uscator de Rufe in Balcon pe Tavan?

Intentia de a cauta cele mai bune spatii pentru uscatorul de rufe este un lucru obisnuit si firesc. Dorinta de a elimina cu totul acest spatiu ocupat, pentru o perioada indelungata de timp, este o reala preocupare in momentul in care familia ta este una numeroasa iar locuinta in care traiesti este una cu dimensiuni rezonabile.

Asadar, ti-am pregatit o modalitate prin care sa scutesti spatiul ocupat de uscatorul de rufe, intr-o maniera eleganta, avand o multime de beneficii pentru rufele tale (si implicit pentru familia ta). Toate acestea, cu un cost de instalare destul de redus.

Beneficiile amplasarii pe balcon

Balconul reprezinta, pentru majoritatea romanilor, un spatiu de depozitare sau pur si simplu un loc in care se recreeaza, privind peisajul de afara. Insa, cu cat stii mai bine sa iti aranjezi fiecare parte din apartament, cu atat mai mult vei putea sa te bucuri de spatiul din acesta.

Pentru compartimentarea spatiului pe care il ai la indemana, trebuie sa amplasezi anumite produse din casa ta intr-o maniera revolutionara, putin ciudata la prima vedere, insa extrem de potrivita. Beneficiile amplasarii pe balcon a uscatorului de rufe sunt numeroase. Cele mai importante dintre acestea sunt: fluxul de aer constant, umiditatea redusa din locuinta si razele solare.

Fluxul de aer constant

Balconul unui apartament, in cele mai multe cazuri, reprezinta o incapere exterioara, izolata, la care accesul se face printr-o usa. Datorita faptului ca este inchis, poti lasa geamul deschis pentru o perioada mai indelungata de timp, indiferent de conditiile atmosferice de afara, fara a afecta intregul climat al casei. Asadar, rufele proaspat spalate si intinse pe uscatorul fixat pe tavan, vor avea o uscare mai accentuata.

Fluxul constant de aer faciliteaza uscarea lor mult mai rapida comparativ cu uscatorul de rufe tinut intr-o incapere inchisa din apartamentul tau. Datorita aerului, hainele vor avea un miros placut. Astfel, de fiecare data cand le reutilizezi, vei fii inconjurat de un balsam incantator, atat pentru tine, cat si pentru persoanele din jurul tau.

Umiditatea redusa in locuinta

In cazul unei umiditati constante si indelugate, peretii locuintei tale vor avea de suferit. De cate ori ai observat mucegai in anumite colturi ale case, insa nu stiai din ce motiv se formeaza, avand o locuinta perfect curata si aranjata? Un factor important al acestui inconvenient il reprezinta rufele proaspat spalate si lasate la uscat intr-o incapere inchisa.

Odata ce cunosti acest aspect, ideea de uscator de rufe in balcon, pe tavan nu mai pare ceva atat de neobisnuit. Utilizarea acestuia va reduce umiditatea produsa in casa, ceea ce este un lucru bun, atat pentru peretii tai, cat si pentru anumite persoane din familia ta, care prezinta afectiuni pulmonare.

Razele solare

Razele solare reprezinta un factor decisiv cand vine vorba de uscarea rufelor. Caldura emanata de acestea reduce timpul de uscare al hainelor, iar balconul este incaperea excelenta din cadrul locuintei tale pentru ca razele sa aiba efect maxim asupra lor. De cate ori ai incercat sa aranjezi uscatorul de rufe astfel incat sa primeasca cat mai multa lumina?

Utilizand balconul, care este incaperea cea mai luminata a unui apartament vei oferi rufelor tale o uscare sanatoasa, utilizand energia verde la intreaga ei capacitate. Razele solare, impreuna cu fluxul constant de aer ofera hainelor tale mirosul imbietor, iar uscarea rapida si prietenoasa a rufelor nu costa nimic, ori de cate ori folosesti uscatorul.

La ce sa ai grija cand montezi uscatorul pe tavan

Utilizarea unui uscator pe tavan poate insemna mai mult spatiu in casa ta, dar in acelasi timp poate sa fie si un obstacol, daca nu este montat cu grija. Montarea uscatorului de rufe in balcon, pe tavan, necesita o atentie deosebita inainte de a-l utiliza.

Inainte de montarea lui, trebuie sa fii atent la:

  • nivelul de degradare al tavanului;
  • grosimea tavanului;
  • materialul din care este confectionat tavanul.

In timpul montarii uscatorului, trebuie sa fii atent la:

  • sistemul de prindere pe care il utilizezi pentru fixarea uscatorului;
  • calitatea sistemelor de montare utilizate;
  • respectarea dimensiunilor intocmai cu indicatiile producatorului.

Dupa montarea uscatorului, trebuie sa fii atent la:

  • eventuale erori din partea ta, referitor la prinderea uscatorului;
  • utilizarea unei cantitati moderate de rufe, astfel incat capacitatea de uscare a uscatorului sa nu fie depasita.

Odata instalat uscatorul de rufe in balcon pe tavan, spatiul din casa ta va fi mult mai mare, umiditatea din cadrul casei tale va fi redusa considerabil, iar costurile utilizarii unui astfel de produs sunt aproape nule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *