Trucul la care nu vei mai Renunta – Rufele tale vor arata Exceptional

Probabil te intrebi care este acest truc prin care rufele tale vor arata exceptional si esti foarte curios cum functioneaza asupra hainelor tale. Lifehack-ul acesta, sa-l numim asa, este o idee practica prin care hainele tale vor avea mai putine cute neplacute in urma programului de spalare. Cand vine vorba de a calca hainele, probabil da-i ochii peste cap si ti se pregatesc cativa neuroni sa explodeze. Aceasta activitate poate sa fie obositoare, mai ales pentru persoanele cu un program incarcat sau poate fi doar neplacuta pentru tine.

Cuburile de gheata puse in masina de spalat la inceputul programului sunt o idee excelenta prin care hainele tale vor avea mai putine striuri dupa ce le vei usca. Acestea vor fi gata de a le purta imediat, fara sa mai fie nevoie sa folosesti un fier de calcat pentru a le netezi inainte.

Cuburi de Gheata pentru mai putine Cute

Cand esti pe graba si trebuie sa ajung la o intalnire importanta, ai nevoie ca hainele tale sa fie cat mai rapid gata de purtat sau deja pregatite pentru astfel de momente. In unele cazuri, uiti sa le pregatesti, iar stresul legat de eveniment este mult mai mare. Folosind cuburi de gheata, in timp ce hainele tale sunt spalate, aceste griji vor disparea. Inainte de a porni programul de spalat rufe al masinii de spalat, pune peste hainele din cuva cateva cuburi de gheata.

In timpul programului, cuburile de gheata se vor topi si se vor transforma in aburi. Acesti aburi vor face tesaturile sa se inmoaie si cutele sa fie mai putin vizibile dupa ce sunt uscate hainele. Metoda aceasta este una simpla si nu iti solicita costuri in plus, fiind o metoda practica si gata de utilizat oricand doresti. Pentru a fi sigur ca hainele tale au si mai putine cute dupa ce folosesti cuburi de gheata, scutura hainele o data inainte de a le pune in uscatorul electric sau pe un uscator de rufe nomal.

De pe ce Haine pot sa indepartezi Cutele ?

Acest truc se aplica doar anumitor categorii de haine, deoarece anumite tesaturi sunt mult mai grele si nu pot fi asa de usor inmuiate. De exemplu, pe blugi si denim nu va merge la fel de bine, precum pe bumbac. Pe langa acestea, pe lenjeriile de pat, care au dimensiuni foarte mari, este posibil ca rezultatul sa nu fie foarte vizibil. Lana este si ea un material foarte pretentios, la care trebuie sa alegi cu atentie programul de spalare. Nu este indicata folositea acestui truc impreuna cu lana, deoarece poate sa cauzeze mult mai multe probleme materialului. Aburii cuburilor de gheata fac ca firele de lana sa se largeasca si puloverul sa-si modifice forma si structura.

Cantitatea de rufe este un alt lucru pe care trebuie sa-l iei in calcul atunci cand folosesti acest lifehack. Pentru a avea efect cat mai mare, trebuie sa pui o cantitate mai mica de haine sau doar hainele pe care le doresti curate si calcate cat mai rapid. Daca cantitatea de haine este mare, aburii nu vor putea netezi toate hainele. Cu cat cantitatea de rufe este mai mare, cu atat mai putini vaporii vor putea sa strabata in intregime hainele pentru a indeparta cutele. Daca vei adauga o treime din cantitatea pe care cuva o are pentru o spalare normala, atunci rufele tale vor arata mult mai bine cand programul se termina.

Pune Cuburi de Gheata in Masina de Spalat

Un alt lucru de luat in calcul este ca poti sa folosesti acest trup si pentru uscatorul de rufe electric. Daca uscatorul tau electric nu dispune de o functie care sa indeparteze cutele de pe haine, atunci poti sa folisesti cuburile de gheata ca alternativa. Adaugi hainele ce trebuie uscate in uscatorul electric, apoi adaugi cateva cuburi de gheata. La contactul cu aerul cald emis de uscator, cuburile de gheata se vor topi si vor iesi aburi care vor face ca hainele tale sa aiba mai putine cute. Pentru ca acest trup sa aiba rezultate cat mai bune, este bine sa tii cont, la fel ca la masina de spalat, de cantitatea de rufe pe care le pui in uscator si de materialul hainelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *