Top 4 Lucruri Bine de Stiut despre Masina de Spalat Automata

Achizitionarea unei masini de spalat rufe automata a devenit o necesitate, tocmai datorita utilitatii pe care aceasta o ofera. Dorind sa trecem de la spalarea clasica a rufelor, cea manuala, care presupunea o pierdere mare de timp si de efort, alegerea unei masini de spalat automate presupune acum varianta cea mai eficienta.

Cu toate ca masina de spalat automata este acum unul dintre cele mai utilizate electrocasnice in randurile romanilor, nu toti stiu, cu adevarat, cum sa o foloseasca astfel incat sa se bucure o perioada cat mai lunga de beneficiile pe care le ofera.

Ce nu stiai despre masina ta de spalat

Utilizarea unei masini de spalat automate nu mai reprezinta acum un proces compex in curatatul rufelor, aceasta avand programe de spalat bine definite si gandite in functie de materialul hainelor, gradul de murdarie sau timpul avut la dispozitie.

Totodata, poti pune masina in functiune cu doar o apasare de buton. Dar care sunt de fapt cerintele acestei masini de spalat automate astfel incat sa poti profita la maxim de fiabilitatea acesteia? Venind in sprijinul tau, expertii nostrii au stabilit o serie de factori care contribuie la buna functionare a acesteia.

Intretinerea este cruciala

Dat fiind faptul ca scopul unei masini de spalat este acela de a curata rufele murdare, implicit o sa existe urme de murdarie prezente in cadrul acestui electrocasnic. Fie ca vorbim despre recipientele unde pui detergent si balsam sau de cuva si tambur ori filtrele acestui electrocasnic, intretinerea acestora este cruciala. 

Mentinerea intr-o stare buna a acestuia reprezinta modalitatea de baza prin care poti beneficia de haine curate la terminarea programului de spalat, dar si pentru a-i mari durata de viata. Totodata, vei economisi si din punct de vedere financiar, dar si in ceea ce priveste timpul pierdut cu procesul de garantie.

Filtrele trebuie schimbate periodic

Adesea, datorita murdariei de pe haine, masina de spalat poate capata mirosuri neplacute pe care nimeni nu le doreste. Depunerile pe filtre a produsului rezultat in urma reactilor dintre detergent si murdarie sunt principala cauza a mirosurilor deplacute. Rolul acestor filtre este acela de a nu permite diferitelor lucruri marunte sa ajunga in reteaua de scurgere (precum agrafe de par, pietricele, scame etc.).

Cu toate acestea, chiar daca creaza disconfort, mirosurile neplacute nu reprezinta principalul motiv pentru care filtrele masinii de spalat automate trebuie schimbate periodic. Datorita colectarii de impuritati pe aceste filtre, scurgerea apei uzate poate fi obturata, impiedicand evacuarea sau centrifugarea corecta, astfel cauzand defectarea masinii de spalat.

Garantia nu acopera depunerile de calcar

In functie de reteaua de apa curenta la care este conectata masina de spalat, depunerile de calcar pot varia, dar niciodata nu vor fi inexistente. Este bine de stiut ca certificatul de garantie nu acopera defectiunile aparute din aceasta cauza. Pentru functionarea optima a acestui electrocasnic, mai exact pentru incalzirea corecta a apei, este bine sa cunosti cum sa eviti depunerile de calcar.

Rezistenta electrica si cuva sunt cele mai importante piese ale masinii de spalat unde depunerile de calcar actioneaza. Scapa de acest risc si alege sa indepartezi periodic calcarul, utilizand produse special destinate acestui proces, pe care le poti gasi in magazinele de electrocasnice sau bricolaj. Totodata, poti folosi si produse fabricate pentru prevenirea depunerilor care se adauga langa detergenti la punerea in functiune a masinii de spalat, fara a afecta spalarea.

Consumul poate varia

Chiar daca atunci cand cumperi o masina de spalat poti vedea clasa energetica si consumul mediu anual de electricitate sau apa, acestea pot varia. Principalii factori independenti sunt: cat de des utilizezi masina de spalat, ce programe de spalat folosesti, cat de bine sunt intretinute partile componente ale acesteia, etc.

Pentru a nu face risipa de apa sau curent electric, alege sa eviti programele care presupun incalzirea apei la temperaturi mari sau care au un consum de apa crescut, daca nu este strict necesar. Tinand cont de anumite aspecte, poti economisi bani si poti proteja mediul inconjurator.

Masina de spalat automata vs semiautomata

Alegerea unei masini de spalat automate in detrimentul uneia semiautomate trebuie sa reprezinte un proces in care sa iei in calcul toate variabilele. In functie de ceea ce iti doresti, va trebuie sa iei o decizie corecta care sa te avantajeze. Principalul motiv pentru a alege o masina de spalat automata este comoditatea, aceasta scapandu-te de munca in plus pe care o presupune o masina de spalat semiautomata.

Asadar, nu mai trebuie sa muti rufele din recipientul de spalat in cel de centrifugare, acest fapt salvand si timp ce poate fi utilizat in alte domenii. Pe de alta parte, o masina de spalat semiautomata este mai ieftina si nu impune neaparat racordarea la reteaua de apa curenta. Tinand cont de avantajele si dezavantajele fiecarui produs in parte, dar luand in calcul si ceea ce ai nevoie, in general, in gospodarie, masina de spalat automata este cea mai eficienta varianta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *