Uscator de Rufe Extensibil: Avantaje si Dezavantaje

Uscatorul de rufe extensibil este o solutie practica si accesibila pentru orice locuinta. Avand in vedere ca nu toate locuintele dispun de un spatiu generos care sa permita amenajarea unei zone destinate uscarii rufelor, acesta poate fi o alternativa buna. Uscatorul vine in sprijinul romanilor si impresioneaza prin dimensiunile lui relativ reduse dar care ofera, in acelasi timp, o capacitate mare de uscare a rufelor. Inainte de a lua o decizie, trebuie sa cunosti in detaliu principalele avantaje dar si dezavantaje ale unui uscator de rufe extensibil.

Avantajele uscatorului extensibil

Uscarea hainelor este o necesitate, iar un uscator de rufe extensibil este solutia acestei probleme. Daca bugetul de care dispui este unul limitat, ori daca spatiul din casa ta este unul redus, ce nu permite amenajarea unei camere destinate uscarii rufelor, uscatorul extensibil poate fi o solutie ideala pentru tine.

Capacitate marita

Dimensiunile uscatorului pot influenta capacitatea acestuia de uscare care se exprima fie in metri liniari, fie in numar de masini de spalat. Unele suporturi pot ocupa un spatiu mai mare, dar sunt ideale pentru articole vestimentare mari. In acelasi timp, alte modele au dimensiuni mai compacte, permitand uscarea unui volum mare de haine intr-un spatiu mai redus. De asemenea, numarul de brate de care dispune uscatorul este foarte important, acesta sugerand suprafata de uscare posibila.

Indiferent de locul disponibil din casa ta – pe balcon, in camera, in baie sau pe hol – exista o multitudine de modele cu diferite tipuri de design, montare, dimensiuni, forme si accesorii care pot acoperi orice preferinte si situatii. Toate acestea au in comun insa un lucru foarte important, si anume capacitatea marita de uscare a rufelor, capacitate care poate depasi echivalentul a doua sau chiar trei masini de spalat.

Cu siguranta, uscatorul nu va fi folosit intodeanuna la capacitatea lui maxima. In astfel de momente  acesta isi va face simtita si mai mult utilitatea, prin faptul ca ii poti reduce dimensiunea. Anumite parti din uscatoarele extensibile pot fi rabatate sau pliate daca nu sunt folosite. Prin urmare, nu este nevoie sa apelezi la o alta modalitate care sa reduca spatiul si, in acelasi timp, sa reduca si capacitatea de uscare.

Flux de aer constant

Uscatoarele electrice pentru rufe folosesc un flux variabil de aer, fierbinte si rece, fapt ce poate duce la deteriorarea hainelor. Acestea au filtre speciale care colecteaza scamele produse in timpul uscarii. In momentul in care filtrele sunt saturate, fluxul de aer din interiorul uscatorului este grav compromis: timpul de uscare creste, consumul de energie creste, iar uscatorul poate ajunge chiar sa nu mai porneasca.

Acest lucru iti poate da batai serioase de cap. Spre deosebire de uscatoarele electrice, in cazul uscatoarelor mecanice de rufe, fluxul de aer este unul constant fapt ce nu produce niciun fel de deterioarere a hainelor pe timpul uscarii. Chiar daca procesul de uscare este unul mai de durata, hainele raman in forma lor normala. Prin urmare un flux de aer constant, fie el din interior sau din exterior, duce la o durata mai lunga de viata a hainelor tale.

Pret accesibil

Uscatoarele extensibile vin intr-o varietate mare de forme, modele, marimi si modalitati de amplasare. De asemenea materialele din care sunt confectionate pot fi si ele diferite. Toate acestea fac ca uscatoarele extensibile sa fie disponibile pentru orice buzunar, in functie de necesitatile si nevoile fiecaruia, dar mai ales in functie de bugetul pe care il ai.

Spre deosebire de costul unui uscator de rufe electric, care este de ordinul sutelor sau chiar miilor de lei, costul unuia mecanic extensibil este considerabil mai mic pornind de la cateva zeci pana la maxim cateva sute de lei. Pe langa acestea, optand pentru un uscator de rufe extensibil nu ai costuri suplimentare, precum energia electrica, costuri de curatare sau de mentenanta si intretinere.

Dezavantajele unui uscator de rufe extensibil

In ciuda faptului ca uscatoarele extensibile sunt foarte usor de depozitat datorita capacitatii lor de pliere sau strangere, in momentul in care acestea sunt utilizate, pot ocupa un spatiu relativ mare si iti pot da batai de cap. Unele dintre ele pot ajunge chiar si pana la 2 metri lungime (atunci cand sunt complet extinse), ceea ce poate insemna foarte mult intr-un apartament cu dimensiuni reduse. De aceea este foarte important  sa iti alegi uscatorul in functie de spatiul disponibil, pentru a nu deveni un obstacol in calea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *