Uscator de Rufe Slim – Argumente Pro si Contra

Nu toata lumea se poate bucura de o gradina sau un spatiu deschis unde sa isi intinda rufele. Asadar, uscatorul de rufe reprezinta cea mai la indemana unealta pentru uscarea articolelor de imbracaminte intr-un timp cat mai scurt cu putinta. Este un accesoriu important al masinii de spalat.

Daca esti in cautarea unui uscator de rufe bun, trebuie sa stii care sunt avantajele si dezavantajele, astfel incat sa faci alegerea potrivita in momentul in care decizi sa cumperi un asemenea produs. Asadar, ti-am pregatit un set de motive pentru care din ce in ce mai multi romani aleg un astfel de uscator.

Avantajele unui uscator slim

Uscatorul de rufe slim este o adevarata mana de ajutor in ceea ce priveste ciclul de spalare a rufelor. Spalatul rufelor nu este o activitate atat de usoara pe cat se crede, fiind nevoie de un timp destul de mare de la introducerea rufelor in cuva masinii de spalat si pana la reutilizarea acestora.

Uscare rapida si eficienta

Timpul de uscare redus este principalul avantaj al acestui tip de uscator. De regula, uscarea hainelor pe un uscator clasic necesita 1-2 zile. Totusi, cu ajutorul uscatorului de rufe slim timpul se reduce la 1-2 ore in functie de programul pe care l-ati ales dumneavoastra. De cate ori, dupa o spalare indelungata si o uscare si mai lunga, ai constatat ca hainele tale sunt pline de scame? Cu ajutorul unui uscator slim, aceasta problema dispare si nu o sa mai fie nevoie sa-ti faci griji.

Simplu de Utilizat

In loc sa petreci timp cu familia sau cu prietenii, este nevoie sa iti pierzi timpul cu scoaterea unui uscator clasic, montarea acestuia si utilizarea unui spatiu pentru o perioada indelungata de timp. Toate acestea pot disparea prin utilizarea acestui electrocasnic, timpul si spatiul economisit fiind indreptate spre alte activitati placute pentru dumneavoastra.

Calcarea mai usoara a rufelor, imediat dupa ce sunt scoase din uscator, este un alt aspect important. Totodata, trebuie sa ai in vedere ca viata cotidiana este intr-o continua miscare, iar uscarea rufelor reprezinta un timp pierdut pentru fiecare persoana in parte.

Dimensiuni Reduse

Spatiul de depozitare. Dimensiunile fiind aproximativ egale unei masini de spalat rufe, amplasarea unui astfel de electrocasnic reprezinta o adevarata aventura daca casa sau apartamentul dumneavoastra are o dimensiune mai redusa. Insa, pentru uscatorul de rufe slim nu este nici o problema, avand dimensiuni mai reduse decat majoritatea masinilor de uscat rufe, acesta se va potrivi chiar si in cele mai mici spatii ale casei tale.

Daca totusi, doresti sa profiti cat mai mult de spatiul pe care il ai la dispozitie, iti pot recomanda urmatoarea practica. Daca ai reusit sa faci loc pentru o masina de spalat rufe, uscatorul de rufe slim poate sa fie atasat deasupra masinii de spalat, cu ajutorul unui kit special. Acest kit se poate gasi la un pret relativ ieftin, in functie de locul de unde alegi sa faci achizitia.

Potentiale dezavantaje ale unui uscator slim

Pe langa toate avantajele mentionate anterior, uscatoarele de rufe slim prezinta si anumite puncte ceva mai slabe. Intelegerea dezavantajelor in raport cu toate argumentele pro nu ar trebui sa fie un impediment pentru a te convinge sa cumperi un astfel de produs.

Costul energiei electrice

In functie de bugetul pe care il ai, poti opta pentru un uscator de rufe slim cu o capacitate mai mare de uscare. Fiecare familie are propriile cheltuieli iar aceasta investitie este una importanta. Totusi, multi romani sunt de parere ca un uscator slim merita toti banii. Uscatorul de rufe slim este, intr-adevar, un consumator de curent.

Comparativ cu cel clasic, care nu consuma nici un fel de energie, acesta nu este la fel de prietenos cu mediul. Insa, majoritatea uscatoarelor din aceasta categorie au o clasa de eficienta energetica foarte mare (cel putin A+, ceea ce inseamna ca utilizeaza o cantitate infima de energie). Energia consumata este neglijabila, in raport cu libertatea pe care poate sa o ofere un astfel de produs.

Costuri vs Beneficii

Timpul liber si scurtarea procesului de uscare sunt mai importante decat o cantitate infima de energie pe care, la final de luna, probabil nici nu o s-o sesizezi. In urma achizitionarii unui uscator de rufe slim, poti avea grija de familia ta, asigurandu-te ca au in permanenta haine cu un miros imbietor, placute la atingere si mereu curate.

Grija uscarii hainelor dupa spalare o sa dispara iar preocuparea ca nu aveti loc de uscare pentru hainele proaspat spalate se va risipi. Datorita uscarii rapide, cat timp o serie de rufe sunt la spalat, o alta se poate usca, iar procesul se repeta ori de cate ori este nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA