Uscator Electric de Rufe – Pro si Contra

Procesul de ingrijire a hainelor este unul bazat pe mai multe etape ce trebuie tratate cu seriozitate in egala masura. Uscarea rufelor reprezinta ultimul pas din acest proces complex. Pentru aceasta exista nenumarate posibilitati; de la improvitatii in curte, uscatoare mecanice de diferite forme si marimi si pana la uscatoare profesionale electrice.

In cele ce urmeaza vei descoperi principalele avantaje dar si dezavantaje ale uscatoarelor de rufe electrice. Iar, in final, vei decide singur daca merita sau nu sa iti achizitionezi un uscator de genul.

De ce sunt Uscatoarele de Rufe atat de Populare?

Cu siguranta te-ai intrebat macar o data care este cea mai eficienta, simpla si rapida metoda de uscare a hainelor. Ei bine, un uscator electric de rufe indeplineste, cu siguranta, toate aceste criterii. Principalul atuu al acestui tip de uscator este timpul extrem de redus necesar uscarii hainelor tale. Pe langa asta, sunt o multime de avantaje care vin la pachet cu un uscator electric de rufe. Aceste avantaje vin pentru a minimiza efortul si energia pe care le depui in procesul de uscare a hainelor.

Avantaje – Uscator de Rufe

Comparativ cu orice alta varianta de uscare, uscarea prin intermediul unui uscator electric se realizeaza in cel mai scurt timp. Toate celelalte metode, ca de pilda uscarea pe un uscator de tip stativ, fie ea atat la interior cat si la exterior, necesita un timp de uscare a rufelor ce porneste de la cateva ore si poate ajunge pana la o zi sau poate chiar mai multe. In schimb, cu un uscator electric, hainele tale vor fi uscate intr-un interval de timp cuprins intre 15 si 90 de minute.

Majoritatea uscatoarele electrice de rufe vin cu functii si capabilitati de colectare a scamelor, astfel incat ciclurile de uscare sa fie cat mai eficiente. Acest lucru mentine redus, in acelasi timp, si consumul de energie electrica. Prin urmare, este foarte important ca atunci cand achizitionezi un astfel de uscator, sa verifici daca beneficiaza de astfel de functii.

Un alt mare avantaj al uscatoarelor electrice de haine este faptul ca ocupa un spatiu extrem de redus in casa ta. Poti monta uscatorul chiar deasupra masinii de spalat. Astfel nu va fi necesar sa gasesti si sa amenajezi un alt spatiu din casa ta. Chiar daca nu optezi pentru o astfel de amplasare, dimensiunile uscatorului electric sunt considerabil mai mici comparativ cu toate celelalte modalitati de uscare a hainelor.

De asemenea uscatoarele electrice de rufe te scutesc de munca depusa cu intinderea hainelor. Si, totodata, cele mai multe beneficiaza si de functii de uscare care iti fac hainele sa fie gata pentru pus in dulap. Aceste functii diminueaza cutele hainelor, astfel incat sa le poti depozita in dulap imediat dupa uscare. Nu mai este nevoie sa pierzi timp si sa consumi energie pentru a calca hainele cu o statie de calcat rufe.

Nu trebuie sa iti faci griji pentru zgomotul produs de un uscator electric de rufe, deoarece acestea sunt concepute sa fie extrem de silentioase. Din punct de vedere structural, acestea au o stabilitate foarte buna, fapt ce nu va permite ca ele sa se miste sau sa vibreze in timpul uscarii. Pe langa structura special conceputa, uscatoarele electrice de rufe dispun si de o izolatie imbunatatita, care vine in sprijinul design-ului pentru a reduce considerabil zgomotele. Nu in ultimul rand un alt avantaj important al uscatoarelor electrice de haine este dat de imbunatatirea esteticii casei tale.

Uscatoarele extensibile si sforile pentru haine creeaza un aspect deranjant in casa ta si pot deveni chiar stanjenitoare daca ai musafiri. Cu atat mai mult, daca nu ai un spatiu generos in care sa le ascunzi sau un spatiu special destinat uscarii hainelor departe de locul in care iti petreci timpul cu familia, uscatoarele clasice chiar iti pot da adevarate batai de cap. Prin urmare, cea mai buna solutie este sa optezi pentru un uscator electric de rufe deoarece acesta arata similar cu o masina de spalat rufe.

Dezavantaje – Uscator de Rufe

Un dezavantaj al uscatoarelor electrice de rufe este consumul de energie electrica. Spre deosebire de variantele clasice de uscare, uscatoarele electrice de rufe necesita sa fie racordate la o sursa de curent electric. Prin urmare, factura ta la energie electrica va creste putin. Dar, si in acest sens, producatorii vin cu variante din ce in ce mai eficiente pentru a reduce consumul de energie electrica.

Spre exemplu, exista uscatoare electrice de rufe cu pompa de caldura. Aceasta tehnologie reutilizeaza aerul cald pentru a continua uscarea hainelor. Un ucator electric de rufe cu pompa de caldura poate reduce consumul de energie electrica cu pana la 70%.

Merita sa cumperi un Uscator de Rufe?

Cu un uscator electric de rufe te bucuri de confortul uscarii si poti depozita hainele in dulap imediat dupa uscarea lor. Procesul de uscare nu mai este un chin, ci o adevarata placere. Tot ce trebuie sa faci este sa scoti hainele din masina de spalat, sa le arunci in uscatorul electric, sa selectezi programul dorit, iar acesta isi va face toata treaba.

Economisesti astfel energie si timp si poti sta alaturi de familie si cei dragi. Prin urmare, daca vrei sa iti usurezi viata si vrei ca hainele tale sa beneficieze de cea mai eficienta uscare alege un uscator electric de rufe. Cu siguranta merita si nu vei fi dezamagit, mai ales ca, prin folosirea acestui tip de uscator, casa ta isi va pastra in acelasi timp si estetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *